VIRTUELNO PUTOVANJE – ONLINE KARAVAN ZELENOG PREDUZETNIŠTVA U OKVIRU ‘’NAGE’’ PROJEKTA

♻♻♻  Za sve koji su zainteresovani za zelenu ekonomiju, kao i za primjere zelene ekonomije u Bosni i Hercegovini, organizovali smo ‘’Online karavan zelenog preduzetništva’’ u okviru NAGE projekta.
Osnovni cilj ovog virtuelnog putovanja je da se svi koji su zainteresovani upoznaju sa konceptom zelene ekonomije, kroz tri primjera:
1. Aida Commerce, Sarajevo – Reciklaža i otkup sekundarnih sirovina ( www.aidacommerce.ba/  )
2. Bašta organska proizvodnja Visoko – Proizvodnja i prodaja sezonskog povrća, začina i ljekovitog bilja. ( https://www.facebook.com/visokobasta/ )
3. ZEOS eko-sistem – Zbrinjavanje i reciklaža E-otpada (električnog i elektronskog) ( https://zeos.ba/ )
Zelena ekonomija – po definiciji Programa zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija (United Nations Environment Programme – UNEP) je ekonomija koja poboljšava ljudsko blagostanje i gradi socijalnu jednakost, istovremeno smanjujući rizike po životnu sredinu i oskudicu. Inkluzivna zelena ekonomija je alternativa današnjem dominantnom ekonomskom modelu, koji pogoršava nejednakosti, podstiče rasipanje, pokreće nestašicu resursa i generiše raširene prijetnje po životnu sredinu i zdravlje ljudi.
Pozivamo vas da nam se pridružite u virtuelnom putovanju koje je organizovala Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta ”Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju” (Networking and Advocacy for Green Economy – NAGE) i da pogledamo primjere zelenog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Projekat ‘’Networking and Advocacy for Green Economy – NAGE’’ finansira Evropska unija.