U Kozarskoj Dubici održan sastanak predstavnika Mreže za ruralni razvoj u BiH i Lokalne akcione grupe SAVUS

U ponedeljak 04.03.2023. godine održan je, četvrti po redu, jednodnevni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici  Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini i Lokalne akcione grupe (LAG) SAVUS. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici Opština: Srbac, Gradiška, Kozarska Dubica, predstavnici organizacija civilnog društva, Poljoprivredni klaster GLS, predstavnici Turističkih organizacija i Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, ukupno 14 učesnika. Radilo se na izradi strategije za period 2024-2027 te su dogovoreni i predstojeći planovi za LAG  SAVUS koji će i pokrivati gore pomenute Opštine, a koji se radi u okviru SEDRA II GIZ projekta.

U narednom periodu dogovoren je i naredni sastanak kada će se nastaviti sa radom na izradi strategije za period 2024-2027. godine.

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Balkanskom Mrežom za ruralni razvoj (BRDN) i njenim članicama realizuje projekat ”Jačanje umrežavanja na Zapadnom Balkanu za socio-ekonomski razvoj ruralnih područja”. Projekat finansira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kao dio projekta Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (Support to economic diversification of rural areas in Southeast Europe – SEDRA II).