Priprema regionalnih pozicionih dokumenata o ključnim temama: Omladina, žene i turizam u ruralnim područjima.

Oduševljeni smo što možemo da podijelimo uzbudljive trenutke sa  nedavne trodnevne radionice na kojoj smo prisustvovali, a koja je posvećene pripremi regionalnih pozicionih dokumenata o ključnim temama – ruralna omladina, seoske žene i ruralni turizam. Događaj je održan u Podgorici, Crna Gora, od 27. februara do 1. marta, a finansijski je podržao program GIZ SEDRA II.

Saradnički duh predstavnika RDN-ova Zapadnog Balkana – članova BRDN-a, u izradi nacrta dokumenata bio je zaista inspirativan. Kolektivni napori su svedočanstvo naše posvećenosti oblikovanju budućnosti ruralnih zajednica.

📝 Izrada pozicionog papira:

Pod stručnim rukovodstvom profesora Aleksandre Martinovske Stojčeske i Emelja Tuna, grupa je marljivo radila na izradi sveobuhvatnih pozicionih radova. Njihova ekspertiza je pružila vrijedne uvide, podstičući dubinske diskusije i inovativna rješenja.

Radionica je obuhvatila zanimljive prezentacije stručnjaka, pružajući uvid u nalaze i zaključke o ključnim temama. Posebno se zahvaljujemo savjetnici GIZ-a Anici Palaco na njenoj dragocenoj pomoći u radnoj grupi za ruralni turizam. Ove prezentacije su postavile osnovu za informisane diskusije i pripremu stavova.

🌐 Promocija na nacionalnom nivou:

Diskusije nisu bile ograničene na kreiranje dokumenata. Naš fokus se proširio na izradu strategije promocije ovih pozicionih dokumenata na nacionalnom nivou. Naša zajednička vizija je da pojačamo uticaj naših zajedničkih napora.