Prvi BiH Ruralni parlament – saopštenje za medije

Partneri ACoRD projekta (Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Udruženje građana „Nešto Više“, LAG Una Sana i ELARD) u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini organizuju prvi bosanskohercegovački Ruralni parlament, 15. maja 2015. godine u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sa početkom u 10:00h.

Ruralni parlament organizujemo zato što želimo da se čuje glas ljudi sa sela, kao i da njihova mišljenja i interesi budu relevantni za kreiranje budućih politika. Diskutovaćemo o prioritetima razvoja poljoprivrede i o prioritetima ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini, kao i o ulozi civilnog društva u ruralnom razvoju u BiH.

Učesnici prvog BiH Ruralnog parlamenta će biti predstavnici državnih i entitetskih vlasti kao i lokalnih institucija, članovi Udruženja, predstavnici Lokalnih akcionih grupa – LAGova, predstavnici poljoprivrednih gazdinstava, odnosno svi oni koji rade za dobrobit ruralnih područja Bosne i Hercegovine.

Izlazni dokument Ruralnog parlamenta će biti Deklaracija, kao set zaključaka parlamenta, kao i preporuka neophodnih za razvoj ruralnih područja u BiH. Deklaracija će se proslijediti svim akterima ruralnog razvoja u BiH.

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i da ga medijski propratite. Press konferencija je predviđena u periodu od 11:45-12:25 u prostorijama Doma naroda Parlamentarne skupštine (Trg BiH), na 4. spratu/plava sala.

Program rada prvog BiH Ruralnog parlamenta možete pogledati ovdje.

Kontakt osoba za medije:

Olja Radlović

Menadžerica za komunikacije

Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED

Bulevar vojvode Petra Bojovića 1a

78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina

tel.: + 387 (0)51 325 020  

fax: + 387 (0)51 325 021

mob.: +387 (0)65 312 668

e.mail: olja.r@cerd.ba web: www.aced.ba