Prva redovna sjednica Skupštine Mreže za ruralni razvoj u BiH

U ponedeljak 09. marta 2015. godine održana je prva redovna sjednica Skupštine Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini. Skupštini Mreže, koju čini 18 nevladinih organizacija iz cijele BiH, prisustovalo je 14 članica.

Na sjednici Skupštine su usvojena sljedeća dokumenta: Poslovnik o radu Skupštine Mreže, Pravilnik o članstvu u Mreži za ruralni razvoj, Statut Mreže, Etički kodeks, Strategija komunikacije kao i odluka o visini i načinu plaćanja članarine u Mreži.

Pozdravnim riječima obratili su se Predsjednik Skupštine, g-din Marinko Cvitanović kao i Predsjednik Mreže g-din Miodrag Matavulj. Skupština je otvorena čitanjem i usvajanjem predloženog dnevnog reda. Predmet rasprave na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Mreže su bila normativno pravna akta koje je usvojio Upravni odbor Mreže kao prijedloge. Među tačkama dnevnog reda je bilo usvajanje Poslovnik o radu Skupštine Mreže, Pravilnika o članstvu u Mreži, Statutarne izmjene i dopune, Odluka o visini i načinu plaćanja članarine za sve članice Mreže, Etički kodeks, Strategija komunikacije, a kao finalne tačke dnevnog reda bilo je prezentovanje dosadašnjeg rada Mreže za period od dana osnivanja (25. april 2014.) do danas (09. mart 2015.). Takođe, kao posebna tačka dnevnog reda je bilo prezentovanje planiranih aktivnosti za rad Mreže do kraja 2015. godine.