Održana trodnevna radionica za izradu Strategije Mreže za ruralni razvoj

U periodu od 15-17. januara u Tesliću, u prostorijama hotela Kardial, u okviru ACoRD projekta održana je trodnevna radionica koja je označila početak izrade Strategije Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini.

Radionici su prisustvovale članice Mreže, zajedno sa još dva moderatora, koje su svojim aktivnim doprinosom, kao i prezentovanjem dugogodišnjih iskustava u radu svojih organizacija, nastojale da na što konstruktivniji način kreiraju mehanizme funkcionisanja Mreže u narednom trogodišnjem periodu. Jedan od moderatora koji je vodio radionicu je Dragan Roganović ispred Mreže za ruralni razvoj Srbije, dok je druga moderatorica bila ispred ODRAZa iz Hrvatske, Lidija Pavić-Rogošić.

Tokom radionice ostavljeno je dosta prostora za razgovor i razmjenu mišljenja, prikaze iskustva mreža za ruralni razvoj Hrvatske i Srbije, uloge Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora, mogućnosti iz domaćih i fondova EU i sl.

Na kraju treninga dobijeni su nacrti svih bitnih elemenata strateškog plana MRR u BiH, koji će poslužiti kao podloga za daljnje definisanje i izradu konačne verzije Strategije Mreže za ruralni razvoj u BiH.