PREPARE GATHERING 2016, Voskopoje, Albanija

Od 14-16 septembra 2016. održan je ”PREPARE Gathering” u Albaniji, u Voskopoju, mjestu u blizini Korče u Albaniji. Okupljanju je prisustvovalo više od 80 učesnika iz 20 zemalja/teritorija, koji su uzeli učešće u različitim radionicama i plenarnoj sjednici, na kojima su se razmatrala pitanja građenja partnerstava i umrežavanja. Na plenarnim sjednicama razmatrane se sledeće teme:

  • Jačanje kapaciteta organizacija i mreža civilnog društva da aktivno učestvuju u planiranju i implementaciji politika, građenju jakog civilnog društva u ruralnim područjima i povećanje regionalnog razvoja saradnjom i umrežavanjem
  • Građenje partnerstava između organizacija i mreža civilnog društva i javnih institucija, njihovo uključivanje u procese donošenja odluka i upravljanja, za dobrobit ruralnih zajednica.

Iz Bosne i Hercegovine, ovom događaju su prisustvovali Duško Cvjetinović, Slavica Ašonja, Miodrag Matavulj i Ivica Sivrić. Više o samom događaju možete pronaći na http://www.preparenetwork.org/news-archive/740-prepare-gathering-2016-in-albania.