Održan regionalni trening “Zagovaranje, lobiranje i istraživanje politika i analiza lokalnih, nacionalnih i EU politika i instrumenata ruralnog razvoja”

U Vrnjačkoj Banji je od 29. avgusta do 2. septembra 2016. godine održana trodnevna regionalna obuka trenera na teme „Zagovaranje, lobiranje i istraživanje politika i analiza lokalnih, nacionalnih i EU politika i instrumenata ruralnog razvoja“, kojoj su prisustvovala 2 trenera iz Bosne i Hercegovine.

Obuka podržava poboljšanje uloge OCD i OCD mreža kako bi bili sposobni da budu ravnopravni i pouzdani partneri nacionalnim i regionalnim vlastima i EU kroz povećanje njihovog znanja vezanog za zagovaranje i lobiranje, istraživanje i analizu, sa fokusom na održivom ruralnom razvoju.

Četrnaest predstavnika organizacija civilnog društva imalo je mogućnost da nauče o zagovaranju i lobiranju za javni interes, kao i o istraživanju politika i analizi lokalnih, nacionalnih i EU politika i instrumenata ruralnog razvoja.

Trening je organizovan u okviru projekta “ALTER – Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih područja” koji finansira Evropska unija.