POZIV ZA PRIJAVU UČESNIKA – Konferencija o klimatskim promjenama, zaštiti vazduha i zemljišta i ulozi mreža civilnog društva u ovim procesima

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za prijavu učesnika na dvodnevnu konferenciju o klimatskim promjenama, zaštiti vazduha i zemljišta i ulozi mreža civilnog društva u ovim procesima.

Osnovni cilj konferencije je da se:

– predstave dostignuća projekta i mreže GreenWorks u oblastima klimatskih promjena, zaštite vazduha i zemljišta,

– predstave aktivnosti, istraživanja i primjeri dobre prakse drugih organizacija civilnog društva i institucija u ovim oblastima,

– razmjene iskustva svih aktera u oblastima klimatskih promjena, zaštite vazduha i zemljišta

–  utvrde pravci budućeg zajedničkog djelovanja civilnog društva i institucija u oblastima klimatskih promjena, zaštite vazduha i zemljišta,  .

Konferencija će se organizovati na Jahorini, 30-31.10.2023. godine. Organizator snosi troškove dolaska i boravka na konferenciji.

Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti na e-mail: koordinator@ruralnamreza.ba , uz popunjen obrazac za prijavu: https://forms.gle/79LkKfsDKYcK5Q2i8. Rok za prijavu je 17.10.2023. godine do 17h.

Ovom prilikom pozivamo da se prijave i zainteresovani eksperti koji žele da predstave primjere dobre prakse u oblastima klimatskih promjena, zaštite vazduha, zaštite zemljišta, EU GreanDeal i Zelena agenda za Zapadni Balkan te ulogu mreža i organizacija civilnog društva u procesima zaštite životne sredine.

Izabrani učesnici će biti obavješteni do 19.10.2023. godine do 17h. Prednost pri odabiru će imati učesnici koji imaju dokazano iskustvo u ovim oblastima i spremni su da prezentuju primjere dobre prakse svojih organizacija/institucija.

Konferenciju organizuje Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini (MRR u BiH) zajedno sa partnerima CRP- Centrom za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) iz Banja Luke, u sklopu projekta “GreenWorks – ZeleniRadovi”, uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta”.

Projekat “GreenWorks – ZeleniRadovi” finansira Evropska unija, a  sufinansiraju Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Grad Cazin i Grad Laktaši.

Sva pitanja vezana za konferenciju možete poslati pisanim putem na e-mail: koordinator@ruralnamreza.ba ili na broj telefona 065/808 688.