Početak LAG SAVUS saradnje i Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini

U četvrtak 28.12.2023. godine održan je jednodevni sastanak na kojem  je potpisan sporazum između Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini i Lokalne akcione grupe (LAG) SAVUS. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Opština: Srbac, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i  predstavnici organizacija civilnog društva: Poljoprivredni klaster GLS i Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, ukupno 8 učesnika,  te je   dogovorena saradnja za LAG  SAVUS koji će i pokrivati gore pomenute Opštine, a koji se radi u okviru SEDRA II GIZ projekta.

Naredni sastanak je dogovoren za 25.01.2024.godine u Laktašima kada će se početi sa radom na izradi strategije za period 2024-2027. godine

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Balkanskom Mrežom za ruralni razvoj (BRDN) i njenim članicama realizuje projekat ”Jačanje umrežavanja na Zapadnom Balkanu za socio-ekonomski razvoj ruralnih područja”. Projekat finansira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kao dio projekta Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (Support to economic diversification of rural areas in Southeast Europe – SEDRA II).