Regionalni projekat Akademija “Od polja do stola” za Zeleni Zapadni Balkan – Naša zajednička evropska budućnost

 

Regionalni projekat Akademija “Od polja do stola” za Zeleni Zapadni Balkan – Naša zajednička evropska budućnost, uključuje sljedeće zemlje: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo,  Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Hrvatsku. Projekat od polja do stola  – zajednički implementiraju  nacionalne mreže za ruralni razvoj (NRDN) u šest zemalja Zapadnog Balkana (ZB-6) i Hrvatska.

Projekat se fokusira na implementaciju procesa EU integracija i približavanja u zemljama Zapadnog Balkana u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja kroz unapređenje zelene i pravedne tranzicije u regionu kroz doprinos aktera civilnog društva.

 Akademija “Od polja do stola” će podržati i izgraditi održive kapacitete OCD i mreža OCD, omogućavajući im da se efikasno suoče sa trenutnim društvenim izazovima. Pored toga, regionalna Akademija od polja do stola će ponuditi sveobuhvatan program obuke za trenere (ToT), usmjeren na predstavnike organizacija civilnog društva u ZB-6.

Pročitajte više u informativnom listu dostupnom na ovom linku.  F2F projekt info

Regionalni projekat Akademija “Od polja do stola” za Zeleni Zapadni Balkan – Naša zajednička evropska budućnost“ koji finansira Evropska unija, a zajednički provodi skup nacionalnih mreža za ruralni razvoj (NRDN) u šest zemalja Zapadnog Balkana (ZB-6) i Hrvatskoj .