Održana radionica Strateško planiranje Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini za 2024-2027 godini i akcioni plan za 2024. godinu

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, 16-17.12. 2023. godine, održala je radionicu izrade strateškog plana Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini za period 2024-2027, kao i akcioni plan za 2024 godinu.

Radionica je održana u Banja  Luci,  a prisustvovalo je 10 od ukupno 16 članica Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini.  Vođeni prethodnim iskustvom i razmjenom mišljenja, te konkretnim prijedlozima,  na radionici smo nastojali izdvojiti realno izvodljive ciljeve s ciljem daljeg uspješnijeg umrežavanja, prepoznatljivosti i jačanja same  Mreže, ali i njenih članica.   

 

 

 

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Balkanskom Mrežom za ruralni razvoj (BRDN) i njenim članicama realizuje projekat ”Jačanje umrežavanja na Zapadnom Balkanu za socio-ekonomski razvoj ruralnih područja”. Projekat finansira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kao dio projekta Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (Support to economic diversification of rural areas in Southeast Europe – SEDRA II).