Održan trening na temu ”TRANSPARENTNO I ODGOVORNO UPRAVLJANJE” u okviru NAGE projekta

U subotu, 23.02.2019. godine u Istočnom Sarajevu održan je trening ”Transparentno i odgovorno upravljanje”, za predstavnike organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine. Treningu je prisustvovalo 18 predstavnika iz 15 različitih organizacija civilnog društva aktivnih u ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini.

Na treningu su obrađene teme: Koncept i principi dobrog upravljanja; Aktivnosti i procesi u organizacijama civilnog društva;  Podjela upravljačkih i izvršnih funkcija;  Procesi donošenja odluka i tipični problemi u upravljanju organizacijama civilnog društva; Odgovorni sistemi i procedure.

 To je prvi od tri treninga koji obrađuju teme opšteg rada organizacija civilnog društva. U bliskoj budućnosti će se organizovati treninzi iz oblasti planiranja i izvještavanja, kao i finansijskog menadžmenta organizacija civilnog društve.

 Trening je održen u sklopu EU finansiranog projekta ”Networking and Advocacy for Green Economy – NAGE”, koji zajednički sprovode mreže ruralnog razvoja iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Kosova.