Održan prvi regionalni trening trenera o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju u Tirani

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini je protekle sedmice prisustvovala  svečanom otvaranju Akademije “Od polja do stola” koju je organizovala  Albanska mreža za ruralni razvoj 13. Februara. Predstavnici 6. nacionalnih mreža za ruralni razvoj Zapadnog Balkana, Evropske unije u Albaniji, predstavnika EU TACSO kancelarije, kao i akademske zajednice i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Albanije okupili su se u Tirani, u Albaniji, kako bi proslavili otvaranje  Akademije od “polja do stola”

Na ceremoniji otvaranja dat je sažet rezime regionalnog mapiranja i procene kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD)  te pregled strateškog okvira Akademije od “polja do stola”. Osim svečanog otvaranja održana je trodnevna regionalna obuka za  trenera o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju gdje je prisustvovalo više od 20 predstavnika OCD-a i predstavnika Mreža iz regije Zapadnog Balkana koji su uspješno i završili obuku.

          

Projekat “Akademija od Polja do stola za zeleni Zapadni Balkan naša zajednička evropska budućnost“ finansijski podržava Evropska unija, a sprovodi ga konzorcijum Mreže za ruralni razvoj u 6 zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatskoj.