GreenWorks – održan prvi sastanak projektnog tima

Održan je prvi sastanak tima koji će implementirati projekat “GreenWorks”. Tom prilikom potpisani su partnerski ugovori između Centra za razvoj i podršku iz Tuzle, Mreže za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centra za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša.

Trogodišnji projekat će se realizovati u BiH sa fokusom na Tuzlanski kanton i širu regiju Banja Luka, a glavne aktivnosti uključuju, seriju treninga za predstavnike organizacija civilnog društva uključujući oblast izgradnje kapaciteta OCD-a u smislu njihove održivosti kao i o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša sa specifičnim temama vezanim za “zelena” rješenja u zaštiti zemljišta i zraka, zatim dodjelu grantova za organizacije civilnog društva, izradu studije, kampanju podizanja svijesti itd.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim područjima.

 

Ovaj članak je napisan uz finansijsku podršku Europske unije. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost MRR u BiH i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Europske unije

IMG_20210208_121146IMG_20210208_121151IMG_20210208_121206