DOMESTICA 24-HOUR RURAL CHALLENGE

Ako si mlada osoba i živiš u Bosni i Hercegovini, a  zanima te ruralni razvoj; razvoj poljoprivrede; unapređenje umjetnosti i kulture u ruralnim zajednicama te uopšte poboljšanje socijalno-ekonomskog aspekta života u ruralnim sredinama.

Imaš ideju kako bi se to moglo postići, a tvoja ideja može odgovoriti problemima koji su vezani za širu društvenu zajednicu. Ovo je pravo mjesto za tebe!

DOMESTICA 24-HOUR RURAL CHALLENGE je namijenjen svim onima koji su spremni da unesu inovacije u aktivnosti koje će dovesti do vidljivih promjena u ruralnim sredinama.

DOMESTICA 24-HOUR RURAL CHALLENGE će se održati 13. i 14. marta na Domestica imanju u selu Krnete, opština Laktaši. U toku trajanja ruralnog izazova učesnici će uz pomoć mentora raditi na razvijanju i uobličavanju svojih ideja koje su od koristi za društvenu zajednicu.

Svi troškovi učešća (put, smještaj, obroci i program) su plaćeni za timove koji budu odabrani za učešće na Challange-u.

PRIJAVA ZA 24-ČASOVNI RURALNI IZAZOV

Ispred nas je DOMESTICA 24-HOUR RURAL CHALLENGE, a tvoja prijava je ono što mi očekujemo!

Okupi ekipu od 3 člana i prijavite se na ovom LINKU.

Od ukupnog broja prijavljenih, čak će 6 ekipa sa najboljim prijavama, imati priliku raditi na razvoju svojih ideja kroz ovaj projekat. Pored toga, najbolje ekipe će dobiti odgovarajuće nagrade koje će biti u skladu sa raspoloživim budžetom projekata.

Očekujemo vaše prijave najkasnije do 6. marta 2020. godine

ZAŠTO 24 ČASOVNI IZAZOV?

Zato što znamo da među nama postoji ogroman potencijal za promjene kroz razvoj inovativnih rješenja. Tokom 24 časovnog izazova učesnici mogu da iznesu svoje ideje i stavove u vezi s razvojem određenog ruralnog područja.

Želimo da okupimo mlade ljude, inovatore i pokretače promjena i dobrih ideja na jednom mjestu. Vjerujemo da je efikasnije kad zajedno kreiramo projekte i razvijamo ideje.

OČEKIVANI ISHOD

  • Učesnici stiču nova znanja i razmjenjuju ideje sa svojim vršnjacima
  • Pronalaze se i razvijaju inovativne ideje za održivi ruralni razvoj
  • Uspostavljana platforma za stalnu saradnju
  • Entuzijazam i zajednička vizija se razvija među učesnicima za nastavak zajedničkog rada

Više informacija možete dobiti putem e-maila: office@cerd.ba ili telefonskih brojeva 065 996 996 i 051 491 760. Budite slobodni da nas kontaktirate.

O CERD-u I PROJEKTU

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) je nevladina, neprofitna organizacija, osnovana sa ciljem kontinuiranog razvoja ruralnih područja i unapređenja kvaliteta života ruralnog stanovništva Bosne i Hercegovine. CERD ima sjedište u ruralnoj sredini u selu Krnete u opštini Laktaši.

CERD-ova vizija su razvijena i moderna sela, koja nude mogućnost pokretanja biznisa, zapošljavanja i koja imaju uslove za sadržajan društveni život odnosno sela u kojima ne samo da mladi ostaju, već i sela u koja dolaze da žive i rade i ljudi iz urbanih područja.

CERD provodi projekat Civilno društvo i ruralni razvoj – CiSaRD projekat koji finansira švedska organizacija We Effect. Projekat CiSaRD ima za cilj pružiti podršku organizacijama i grupama civilnog društva, koje doprinose održivom razvoju ruralnih sredina. Projekat utiče na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i podstiče njihovo umrežavanje, te omogućuje ravnopravno učešće žena i muškaraca u ruralnim razvojnim aktivnostima te se zalaže za interese ruralne populacije.