Mreža za ruralni razvoj

 

u Bosni i Hercegovini


Javni poziv za učlanjenje u Mrežu za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini

Osnovana Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini je pozitivan iskorak u sveobuhvatnom procesu ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini. Mreža postoji od aprila 2014. godine i trenutno broji 18 organizacija od čega je 13 organizacija civilnog društva, a preostalih 5 organizacija čine Lokalne akcione grupe. Mreža za ruralni razvoj u BiH je ozbiljan partner javnom sektoru u kreiranju politika, te koristan alat civilnog društva koji doprinosi radu javnog sektora.

Kako bi civilni sektor bio prepoznat kao ozbiljan partner javnom sektoru u oblasti ruralnog razvoja, organizacije civilnog društva moraju imati određene kompetencije u tom sektoru i transparentnost u svom radu. Civilni sektor u Bosni i Hercegovini je snažan u kvantitetu, ali potrebno je još raditi i osigurati snagu civilnog sektora i u kvalitetu. Sa ciljem daljeg jačanja civilnog društva u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini objavljuje

JAVNI POZIV

za učlanjenje u Mrežu za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, i to kroz ulogu punopravnog ili člana bez prava glasa. Svaka pravna osoba registrovana kao udruženje ili fondacija u skladu sa odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, a koja prihvata Statut i ciljeve Mreže radi ostvarivanja svojih interesa u Mreži, može biti punopravan ili član bez prava glasa Mreže, ako se po svojoj djelatnosti bavi ruralnim razvojem u Bosni i Hercegovini.

S toga, ovom prilikom, pozivamo sve organizacije koje se bave aktivnostima i provođenjem  projekata u sektoru ruralnog razvoja da popunjen zahtjev za članstvo pošalju na jednu od mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., i na taj način iskažu interes u jačanju kapaciteta odnosno u radu i razvoju Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini.

Zahtjev za članstvo možete preuzeti ovdje.

Pročitati prava i obaveze punopravnih i članova bez prava glasa, kao i kriterijume za članstvo u Mreži možete ovdje.

Kako bismo Vaš zahtjev za članstvo u Mreži uzeli u razmatranje potrebno je da Vašu organizaciju registrujete u bazu organizacija koja se nalazi na web stranici Mreže www.ruralnamreza.com odnosno na http://ruralnamreza.com/Login1.aspx?ReturnUrl=%2f.

Za više informacija kontaktirajte nas na:

Marina Savić

Telefon: 051/325-610, 065/741-323. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Himzo Tule

Telefon: 036/480-936, 063/295-767.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.