Mreža za ruralni razvoj

 

u Bosni i Hercegovini


Uručene donacije za pomoć i oporavak organizacija stradalih u majskim poplavama

U okviru projekta "Savez za zajednički ruralni razvoj - ACoRD" koji provodi Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj - ACED, zajedno sa još 4 partnerske organizacije (Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara, Udruženje građana "Nešto više" iz Sarajeva, LAG - Una Sana iz Sanskog Mosta, i ELARD iz Brisela), a koji je finansiran od strane Evropske unije, obezbijeđena su sredstva za pomoć organizacijama koje su u majskim poplavama imale materijalne štete i ostale bez adekvatnog prostora i osnovih uslova za rad.

Po odobrenju donatora dio sredstva sa projektnih aktivnosti preusmjeren je na pomoć organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na ruralni razvoj.

Pomoć se daje u vidu donacije:

- kancelarijskog namještaja,

- kancelarijske opreme i 

- kancelarijskog materijala.

Oprema u ukupnoj vrijednosti od 10.000,00 EUR isporučena je 01. decembra na adrese sedam organizacija i to: Poljoprivredne zadruge "Balatunka" iz Bijeljine, Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" - podružnica Zavidovići, Lokalna akciona grupa regije Doboj - LAG Doboj, Organizacija za razvoj turizma "Rotor" iz Doboja, Opšte poljoprivredne zadruge "Agraria" iz Doboja, Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i drugih tjelesnih invalida regije Doboj, kao i Poljoprivredne zadruge "Podgrmeč" iz Novog Grada.