Mreža za ruralni razvoj

 

u Bosni i Hercegovini


ODRŽAN TRENING ''TRANSPARENTNO I ODGOVORNO UPRAVLJANJE'' U OKVIRU NAGE PROJEKTA

U subotu, 23.02.2019. godine u Istočnom Sarajevu održan je trening ''Transparentno i odgovorno upravljanje'', za predstavnike organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine. Treningu je prisustvovalo 18 predstavnika iz 15 različitih organizacija civilnog društva aktivnih u ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini.

Na treningu su obrađene teme: Koncept i principi dobrog upravljanja; Aktivnosti i procesi u organizacijama civilnog društva;  Podjela upravljačkih i izvršnih funkcija;  Procesi donošenja odluka i tipični problemi u upravljanju organizacijama civilnog društva; Odgovorni sistemi i procedure.

 To je prvi od tri treninga koji obrađuju teme opšteg rada organizacija civilnog društva. U bliskoj budućnosti će se organizovati treninzi iz oblasti planiranja i izvještavanja, kao i finansijskog menadžmenta organizacija civilnog društve.

 Trening je održen u sklopu EU finansiranog projekta ''Networking and Advocacy for Green Economy – NAGE'', koji zajednički sprovode mreže ruralnog razvoja iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Kosova.