Mreža za ruralni razvoj

 

u Bosni i Hercegovini

sreda, jul 24, 2019

POZIV ZA DODJELU GRANTOVA, za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranje za održivi ruralni razvoj u zemljama zapadnog Balkana

Mreža za ruralni razvoj Srbije, u ime konzorcijuma projektnih partnera: Fondacije za razvoj Turske, Turska; Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, Crna Gora; Mreže za ruralni razvoj Makedonije, Makedonija; Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, Bosna i Hercegovina; Instituta za demokratiju i medijaciju, Albanija; Mreže organizacija za ruralni razvoj Kosova, Kosovo; Hrvatske mreža za ruralni razvoj, Hrvatska i Ruralnog foruma Letonije, Letonija, objavljuje

POZIV ZA DODJELU GRANTOVA,

za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranje za održivi ruralni razvoj u zemljama zapadnog Balkana

Pozivamo organizacije civilnog društva (CSOs) da predaju aplikacije vezane uz inicijative za izgradnju kapaciteta i zagovaranje u jednoj od tematskih područja održivog ruralnog razvoja: LEADER i CLLD (Community Led Local Development) pristup; Ruralni razvoj; Održivo upravljanje prirodnim resursima; Zaštita životne sredine; Socijalna ekonomija; Inovacije u socio-ekonomskom razvoju; Održiva poljoprivreda; Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima.

Poziv je otvoren do 17.12.2017 do 23.59 sati za sve organizacije civilnog društva iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine i Kosova*, aktivnim u različitim aspektima održivog ruralnog razvoja.

Više informacija o uslovima za apliciranje možete pronaći u ALTER Grant Program Smjernicama za aplikante sa odgovarajućim Aneksima, na web satranici http://www.balkan-noborder.com.

Za područje Bosne i Hercegovine, više informacija o uslovima za apliciranje možete pronaći na web stranici  Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini; - www.ruralnamreza.ba;

Aplikacioni paket na engleskom jeziku možete pronaći OVDJE.

Aplikacioni paket na B/H/S jeziku možete pronaći OVDJE. U slučaju nedoumica, validna je verzija na engleskom jeziku.

Ukoliko vam je potrebno više informacija o uslovima za apliciranje, za područje Bosne i Hercegovine možete kontaktirati nacionalnog koordinatora putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Organizacije civilnog društva sa uspješnim aplikacijama će dobiti grant od maksimalno 17.000 EUR po grantu. Minimum 14 najboljih projektnih prijedloga za održivi ruralni razvoj će dobiti grant za implementaciju projekata u periodu od 1.02.2018 – 31.10.2018. Program se sprovodi kao dio projekta “ALTER - Active Local Territories for Economic development of Rural Areas” (Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih područja) finansiranom od strane Evropske Unije.

 *Ova oznaka ne prejudicira poziciju ili status i u skladu je sa rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih Nacija  i mišljenjem Međunarodnog narodnog suda pravde o Kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.