Mreža za ruralni razvoj

 

u Bosni i Hercegovini


Održan regionalni trening za trenere iz oblasti ''Zagovaranje, lobiranje i istraživanje politika (policy research) lokalnih, nacionalnih i EU politika (EU policy) i instrumenata ruralnog razvoja'' na projektu ALTER

U okviru realizacije projekta ALTER, održan je petodnevni regionalni trening za trenere iz oblasti zagovaranja, lobiranja i istraživanje politika (policy research) lokalnih, nacionalnih i EU politika (EU policy) i instrumenata ruralnog razvoja''.

Treningu su prisustvovali učesnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije i Turske. Ispred MRR u BiH, treningu su prisustvovali Duško Cvjetinović i Tamara Jović. Trening su vodile Marina Dimić Vugec i Marina Koprivnjak, osobe sa dugogodišnjim radnim iskustvom u civilnom sektoru i ruralnom razvoju Hrvatske. Znanja stečena na ovom treningu će pomoći u budućem radu MRR u BiH pri istraživanju i unapređenju politika ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Kao nastavak aktivnosti, do kraja 2016. godine, u Bosni i Hercegovini će se održati dva dvodnevna treninga na temu lobiranja i zagovaranja i ''policy research-a'' za po 15 učesnika predstavnika organizacija civilnog društva iz BiH.

Trening je održan u Vrnjačkoj Banji, u Republici Srbiji, u periodu od 29.08-02.09.2016. godine.

Vise fotografija na našoj facebook stranici